Veerle Vrindts

Veerle Vrindts is mede-oprichter van ProVeg Nederland en sinds kort betrokken bij ProVeg Internationaal

Veerle Vrindts, master culturele antropologie. Al in haar jonge jaren hield de vraag haar bezig waarom we bepaalde dieren aaien en anderen eten. Ze werd vegetariër, daarna veganist en studeerde af als sociaal psycholoog. Haar missie: het voedselsysteem drastisch veranderen. 

ProVeg

5 REDENEN OM PROVEG TE ZIJN

Veel van ‘s werelds meest urgente problemen hebben een gemeenschappelijke oorzaak: onze voedingskeuzes. ProVeg is toegewijd aan het vergroten van het bewustzijn over hoe deze problemen middels ons dieet aangepakt kunnen worden.

Boek

Veerle is co-auteur van het succesvolle boek De Vegarevolutie.

De vegarevolutie is hét Nederlandse basiswerk over veganistisch eten. Naast meer dan vijftig plantaardige recepten biedt het boek onderbouwde informatie over gezondheid, dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid. De vegarevolutie neemt je mee in de heerlijke wereld van het veganisme en bewijst dat eerlijk en duurzaam eten zowel gezond als lekker is. Het werd uitgeroepen tot Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2014 en won een Vegan Award.