Diverse publicaties van de sprekers

Willem Vreeswijk

Ho'oponopono, het oeroude Hawaïaanse proces van verzoening van vergeving Ho'oponopono is de meest simpele, snelste en leukste manier om terug te keren naar de Goddelijke Inspiratie. Je hebt er niemand bij nodig, je kunt het zelf doen, het kost niets en problemen verdwijnen voor je er erg in hebt. Dit drieluik bestaat uit een theorieboek, geschreven op verzoek van Ihaleakala Hew Len en twee romans Pua en Mia. Het geeft diep inzicht in het oeroude proces van vergeving en legt helder uit hoe je het kunt toepassen in de dagelijkse praktijk.

Janine Schimmelpenninck

Mentaal welzijn is geen vanzelfsprekendheid in een wereld waarin stress en haast regeren. Een wereld die steeds meer is gaan lijken op een psychologische jungle en dagelijks veel van ons vergt. Overleven in deze dynamische omgeving vraagt om kennis en kunde van je innerlijke natuur. Deze innerlijke natuur is – net zoals de natuur buiten om ons heen – niet chaotisch en onderhevig aan natuurlijke functies (wetten). Als je deze leert kennen, wordt je leven vanzelf eenvoudiger en de wereld een veiliger plaats. 

Pieter Spinder

This story is about going from Human-Doing towards Human-Being. From fear to freedom. The freedom within. Your freedom within. When people meet you they ask, out of interest, if you have a career, whether you are married, if you have children. As if life was some kind of grocery list. But no one ever asks you if you’re happy…  This is my life-story, my experience of searching. I hope it can inspire you. We can start today. Welcome Home.

Uitgelicht

Bedrijven streven niet langer naar het verdienen van zoveel mogelijk geld, zo zeggen ze. Stuk voor stuk claimen ze gedreven te worden door een maatschappelijke missie – of purpose – in een nieuwe manier van zakendoen: de betekeniseconomie. Maar hoeveel van deze idealen zijn echt? En hoeveel is bullshit?

Verschijnt 15 december

Ron van Es

Ertoe doen, de cirkel van betekenisvol leven is een boek dat je brengt bij het weten, diep van binnen, dat het leven waardevol genoeg is om er alles uit te willen halen. Wanneer je leeft vanuit dat besef wordt dat ook zichtbaar. Met wat jij hebt te bieden vind je zo je weg in leven en werk. Dit boek is een gids op die reis en helpt je bewust de keuzes te maken die je leven betekenis geven, die impact hebben op jou en je omgeving. Het inspireert tot een leven vanuit compassie waaraan jij je eigen invulling kan geven. 

Marret Kramer

Je bent 40+ en leidt een een vol leven met veel mogelijkheden maar ook met veel moeten. Dat hoort waarschijnlijk bij deze levensfase. Maar zouden je sluimerende verlangens of vage onvrede ook als startmotor kunnen werken voor een leven waarin je zelf meer aan het roer staat? In Schipperen is levenskunst biedt Marret Kramer op basis van haar professionele kennis én de zoektocht in haar eigen leven een kompas voor een leven met meer willen dan moeten. Een leven met meer levensvreugde en vervulling. Elk hoofdstuk bevat praktische en onderbouwde handvatten voor het innemen van jouw plek als schipper, om te leren laveren en bijsturen in roerige tijden. Je zult dan merken dat een kleine koerswijziging al een groot verschil kan maken.

Kees Klomp

We hebben in de afgelopen eeuwen de vruchten van het huidige economische systeem kunnen plukken. Economische groei lijkt het ultieme recept voor een florerende wereld. Maar de keerzijde van het succesverhaal is inmiddels bekend: de economische groei blijkt gepaard te gaan met ontwikkelingen die onze samenleving fundamenteel ontwrichten.  Volgens Kees Klomp zijn de ecologische, sociale en individuele kosten van het huidige economische systeem zo hoog geworden, dat er sprake is van een existentiële crisis. Het is daarom noodzakelijk om op zoek te gaan naar een volledig nieuw economisch narratief: de Betekeniseconomie. 

YouBeDo

Sprekersboom heeft een unieke samenwerking met YouBeDo. Alle boeken die door de sprekers zijn geschreven, kun je tegen dezelfde vaste verkoopprijs kopen bij YouBeDo. Daarbij doneer je echter van die vaste prijs tot wel 12% aan een goed doel! 

Hilde Bolt

Dit praktische, heldere en handzame boek geeft een brede en realistische weergave van alle facetten die ertoe bijdragen hoe mensen vastlopen met zichzelf in onze huidige samenleving. ‘Waar gaat het nu écht over’ is de centrale vraag. Hierbij gaat het over het durven raken van de kern en tot de essentie komen, waardoor er wezenlijke veranderingen tot stand komen. De eclectische en lichaamsgerichte aanpak van het Dynamisch Fasenmodel, is erop gericht om de connectie met iemands eigen oorsprong te herstellen.

Ralph Zebregs

Dit boek is er voor degenen die de eersten willen zijn. Voor hen die willen laten zien hoe een purpose-gedreven economie eruit kan zien, voor hen die niet kunnen verdragen dat we niet in beweging komen, die niet willen polderen, maar innoveren. Die begrijpen dat vernieuwing altijd en alleen wordt gecreëerd door een kleine groep mensen die niet accepteert dat het gaat zoals het gaat en die zich niet laat leiden door angst maar door een positief verlangen. Claim it! is een boek met verhalen, methoden en actuele informatie over hoe jij het idee van purpose kan toepassen in jouw bedrijf of organisatie.

Shinta Oosterwaal

This book provides insights into alternative approaches to economics that are sustainable and just for both society and the planet in the long term. In twenty-four essays, internationally renowned economic thinkers like Kate Raworth, Charles Eisenstein, Clair Brown, Helena Norberg-Hodge and Daniel C. Wahl. 

‘Thrive’ offers readers the fundamentals for a new economy that is rooted in the well-being of humanity and of our planet. This book is a must-read for anyone in search of economic perspectives that contribute to a flourishing world.


Podcast

Sprekersboom heeft een podcast. Met op dit moment nog eerdere afleveringen (de Tussenruimte) met Kees Klomp, Jaap Fris en Nienke Meijer), maar er komen binnenkort veel meer nieuwe afleveringen van de sprekers bij. 

Ron van Es

Aan de hand van 10 vragen interviewde Ron van Es  allerlei leiders uit bedrijven en organisaties en beschreef bovenal uitvoerige antwoorden op 10 vragen die hij hen stelde in even zoveel hoofdstukken. 


In dit boek geen overkoepelend plan hoe het allemaal (wel) moet, of een model met de zoveelste stappen die je moet zetten, maar verhalen, veel verhalen en inspiratievolle richtingen om je eigen leiderschap te bekijken, uit te dagen en in de waagschaal te leggen. 


'De volgende stap' vertelt over een wereld waarin we zorgen, ondersteunen, beseffen en dieper zullen ervaren dat we één zijn met elkaar en deze planeet. 

Stephan Ummelen

Bedrijven streven niet langer naar het verdienen van zoveel mogelijk geld, zo zeggen ze. Stuk voor stuk claimen ze gedreven te worden door een maatschappelijke missie – of purpose – in een nieuwe manier van zakendoen: de betekeniseconomie. Maar hoeveel van deze idealen zijn echt? En hoeveel is bullshit?  Het resultaat is dat organisaties beloven om van betekenis te zijn, maar gedoemd zijn om teleur te stellen. Dit boek toont de vertrouwenscrisis van werkend Nederland en biedt verrassende inzichten en praktische handvatten voor bedrijven en instellingen om het vertrouwen van klanten en medewerkers te (her)winnen.

Nadine Maarhuis

In ‘Pioniers van de nieuwe welvaart’ gaan Kees Klomp en Nadine Maarhuis dieper in op de betekeniseconomie, die alsmaar groeit. Ondernemers als Tony’s Chocolonely, Dopper en De Vegetarische Slager zijn succesvol bij een groot publiek en in alle hoeken van de samenleving is belangstelling voor ondernemers met een maatschappelijke missie. Maar een financieel gezonde business runnen die tegelijk sociale en ecologische meerwaarde creëert is niet altijd gemakkelijk. Welke dilemma’s ervaren de pioniers van de nieuwe welvaart bij het bouwen van hun missiegedreven bedrijven? 


Ruben Jacobs

In De eeuw van Felix probeert Ruben Jacobs zijn pessimisme over onze toekomst op deze planeet te overwinnen en gaat hij op zoek naar hoop en moed. Zijn verkenning voert hem langs gebeurtenissen, ideeën en praktijken die aan de wieg staan van een nieuwe verhouding tussen mens en aarde.
Zo volgt hij wetenschappers en ondernemers die werken aan een ecologische economie gebaseerd op welzijn in plaats van welvaart. Hij voert prikkelende gesprekken met kunstenaars en toekomstdenkers die zich een wereld voorstellen waarin niet de mens maar de hele biosfeer centraal staat, en hij laat ons zien waarom we moeten leren denken als een berg. Dit alles met in het achterhoofd zijn zoon. Want welk verhaal vertelt hij Felix straks als hij ouder is?

Veerle Vrindts

Door voedselschandalen en overbevolking wordt de noodzaak om anders te gaan eten steeds belangrijker. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een duurzamer alternatief: puur plantaardige voeding. 

De vegarevolutie is hét Nederlandse basiswerk over veganistisch eten. Naast meer dan vijftig plantaardige recepten biedt het boek onderbouwde informatie over gezondheid, dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid. De vegarevolutie neemt je mee in de heerlijke wereld van het veganisme en bewijst dat eerlijk en duurzaam eten zowel gezond als lekker is. Het werd uitgeroepen tot Lekkerste Vegetarische Kookboek van 2014 en won een Vegan Award.


Johan de Kleuver

Info volgt.