Leonie van der Steen

Als je terugkijkt, zie je samenhang, maar als je er middenin zit, zie je chaos. Als transitiemaker ziet Leonie samenhang in chaos. Ze weet complexe dingen begrijpelijk te maken en realiseert voorbeelden die houvast geven.

Leonie maakt zich sterk voor een bedrijfsvoering die steward-ownership wordt genoemd. Dat doet zo ook binnen haar eigen onderneming Squarewise. Luister maar eens naar het radio-interview daarover zegt. Ze werkt en woont nu in een leefgemeenschap waar de natuur spreekt en de mens luistert. Uiteraard zonder eigendom, want bezit is beperkend. Leonie daagt uit om te weten in welke wereld je wilt leven. Als je dat in elke vezel van je lijf voelt, draagt alles wat je doet bij aan die wereld. 

Squarewise

Transitiemakers voor een leefwereld van verschil. Wij helpen organisaties met het versnellen van duurzame transities. Dit doen wij door mensen & expertises samen te brengen, door te experimenteren en vernieuwing te realiseren. Hierbij streven wij er altijd naar om een positieve bijdrage te leveren aan onze planeet. 

Leonie is ook betrokken bij Gideon dat de bouwsector opschudt.


Gideon verandert de bouwsector op positieve wijze, zodat ze bijdraagt aan een duurzame, gezonde, fijne en mooie leefomgeving, nu en in de toekomst. 


Wij pakken deze kans om de bouwsector te leiden naar veranderingen waarmee we de klimaatdoelstellingen wel halen. Dit doen we met nieuwe en bestaande ideeën, projecten en samenwerkingen en via verschillende grote thema’s. Die verandering gaat niet alleen over praten. We willen lef tonen, impactgedreven, eerlijk en open zijn en samen laten zien dat het wel anders, beter en duurzaam kan.