Klaartje Freeke

Klaartje richt zich op thema’s als schuld en onschuld, rechtvaardigheid en verzoening. Was tot voor kort strafrechtadvocate en heeft zij ruim 20 jaar mensen bijgestaan die slachtoffer of dader waren van een ernstig misdrijf. Soms zorgt recht voor duurzame oplossingen, maar vaak genoeg maakt het mensen machteloos en wrokkig 

Als kunstenaar en dichter onderzoekt Klaartje deze aspecten van ons menszijn, mede aan de hand van Bijbelverhalen, de Tao Te Ching, de Kunst van het oorlogvoeren van Lao Tse en de I Tjing. 

 

In het grotere verhaal van de mensheid is onrecht een wezenlijk onderdeel. Juist door dat tot in de kleinste details uit te pluizen kan er plotseling ruimte ontstaan voor rechtvaardigheid, of vergeving. 

Evolutie van bewustzijn in de wereld van misdaad en straf

Lees het artikel over Klaartje Freeke dat geschreven werd door Ivo Valkenburg voor New Financial Magazine over haar drijfveren.

Podcast

In de podcastserie 'Leiden met een leeg hoofd' sprak Klaartje met Casper Jones.

"Tijdens mijn studie leerde ik dat het vooral om de regels ging, een spel met woorden, en raakte van m'n pad af". Ze begon haar loopbaan in de corporate praktijk, maar na een aantal jaar klopt het niet meer voor haar "waarom schrijf ik dit op en wie bewijs ik hier een dienst mee?" Ze miste zingeving: "ik ben mezelf daar ook best wel kwijtgeraakt".Tegen het advies van haar vader maakt Klaartje de switch naar het strafrecht: "ik wilde de rauwe werkelijkheid ervaren".