Harry Starren

Voormalig directeur van opleidingscentrum De Baak en nu spreker en schrijver waarbij hij LinkedIn als platform graag gebruikt om zijn ideeën te delen. 

"Ja, we brengen betekenis aan. Zoals kleuren niet bestaan, heel lastig voor ons om te erkennen, maar wij brengen kleur aan. Natuurkundig weten we dat kleuren niet bestaan; het is onze blik die de kleuren aanbrengt. Dus wij kunnen niet zonder betekenis leven en overigens is het een soort van wijsheid als je er niet meer inlegt dan je nodig hebt. Je kunt het ook helemaal vol kleuren; ik ken gelovige mensen die geen stap kunnen zetten zonder dat ze denken dat daar een richtsnoer in zit. Ik denk dat het van een psychologisch kracht getuigt als je niet te veel betekenis nodig hebt. En in mijn geval, als je ouder wordt lijkt het ook dat je veel beter zonder kunt en dat je ook zonder oordeel raakt, want betekenis creëert beperking en beperking creëert oordeel." - uit een interview in Optimist Magazine 

Harry Starren is een man  met een scherpe geest heeft en zeer opmerkzaam is op veel wat de verkeerde kant uitgaat in de samenleving en dan met name de bemoeienis van managers en bestuurders die maar niet kunnen ophouden het beleid te willen bepalen. Zijn adagium is dan ook: de wereld gaat aan vlijt ten onder.