Bernice Kamphuis

Community builder & trainer en adviseur sociale duurzaamheid. 

Bernice is gespecialiseerd in sociale duurzaamheid en community building en verbindt duurzaamheid aan meer gemeenschapszin. Ze behaalde plek 12 in de Duurzame 100 van Trouw (2019) en werd genomineerd als Greeninfluencer (2022) door Stad en Groen. 

Struikroven

Bernice zette zich jaren met hart en ziel in voor haar duurzame missie Struikroven. Ze maakte impact door planten te redden, buurten te verbinden en het buurtinitiatief uit te bouwen tot landelijke Stichting en community. Onlangs nam ze afscheid en plantte een boom.  "De Lindeboom staat naast m’n lievelingsbankje in het Philips de Jongh park, nu kan ik daar nog vaak aan m’n avonturen als Struikrover terugdenken." 

De reis

Het vol gaan voor iets waarin ze gelooft gaf veel energie maar vroeg ook de nodige offers. Bernice deelde haar persoonlijk veerhaal over burnout stoppen en veerkrachtig verder gaan door niet meer weg te lopen voor je eigen (mentale)demonen.

  
"Het bleek heel moeilijk om met mijn ideaal te breken. Ik hield van dat vurige kloppende hart en ook van het gevoel van het vurige paard. Struikroven was mijn manier om de wereld te verbeteren, maar ook een manier om mezelf op de kaart te zetten. Het succes had me gelukkig moeten maken, een gevoel van voldoening moeten geven, maar het deed het tegenovergestelde."

Bernice kan met haar verhaal impactmakers begeleiden, de dilemma;s bespreekbaar maken en mentale issues bespreekbaar maken.  


"Hoe draag je bij aan een betere wereld zonder jezelf uit het oog te verliezen?"